Paprika zel. pálivá - Bhut Jolokia Red 15s /SHU 1 050 000/
Extrémně pálivá paprička. Rostlina dorůstá kolem 100-150 cm. Plody jsou 5-8,5 cm dlouhé a 2,5-3 cm široké, se slabou křehkou stěnou a hladkým povrchem, dozrávající od zelené do červenooranžové barvy. V dozrálých plodech po rozříznutí můžeme mnohdy sledovat na vnitřní stěně olejovité zažloutlé kapičky, které pálí i na pokožce, protože obsahují vysoký podíl capsaicinu. Chuť zralých plodů lze charakterizovat jako zpočátku suchou, s výrazným ovocným nádechem a s rychlým nástupem velmi ostré pálivosti. Chutí a ostrostí se tato paprička dá přirovnat k opravdovému zázraku. Pálivost je okolo 1 050 000 jednotek SHU. Papriky se využívají k vaření indických pokrmů, k nakládání či k sušení. Jejich výjimečná chuť dobře vynikne také v dezertech. Jsou vhodné k přípravě extrémně pálivých omáček. BHUT JOLOKIA byla zapsána v roce 2007 do Guinnessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světě. Její prvenství sice již bylo překonáno, ale přesto je tato odrůda velice vyhledávána právě z důvodu její velké, ale relativně přijatelné pálivosti.
Při objednání vice kusů, než je skladem, doba čekaní se mění na 3-5 dnů (to znamená, že produkt objednáme u dodavatele a do 3-5 pracovních dnů expedujeme nebo připravíme k vyzvednuti).
Jestli produkt není skladem, to znamená, že produkt je vyprodaný. Pro zjištěni dostupnosti napište na e-mail nebo využijte „Hlídacího psa“.
Extrémně pálivá paprička. Rostlina dorůstá kolem 100-150 cm. Plody jsou 5-8,5 cm dlouhé a 2,5-3 cm široké, se slabou křehkou stěnou a hladkým povrchem, dozrávající od zelené do červenooranžové barvy. V dozrálých plodech po rozříznutí můžeme mnohdy sledovat na vnitřní stěně olejovité zažloutlé kapičky, které pálí i na pokožce, protože obsahují vysoký podíl capsaicinu. Chuť zralých plodů lze charakterizovat jako zpočátku suchou, s výrazným ovocným nádechem a s rychlým nástupem velmi ostré pálivosti. Chutí a ostrostí se tato paprička dá přirovnat k opravdovému zázraku. Pálivost je okolo 1 050 000 jednotek SHU. Papriky se využívají k vaření indických pokrmů, k nakládání či k sušení. Jejich výjimečná chuť dobře vynikne také v dezertech. Jsou vhodné k přípravě extrémně pálivých omáček.
BHUT JOLOKIA byla zapsána v roce 2007 do Guinnessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světě. Její prvenství sice již bylo překonáno, ale přesto je tato odrůda velice vyhledávána právě z důvodu její velké, ale relativně přijatelné pálivosti.
Capsicum annuum L. / Paprika ročná
Popis:
Bhut Jolokia (kód 2571) - extrémně pálivá paprička. Rostlina dorůstá kolem 100-150 cm. Plody jsou 5-8,5 cm dlouhé a 2,5-3 cm široké, se slabou křehkou stěnou a hladkým povrchem, dozrávající od zelené do červenooranžové barvy. V dozrálých plodech po rozříznutí můžeme mnohdy sledovat na vnitřní stěně olejovité zažloutlé
kapičky, které pálí i na pokožce, protože obsahují vysoký podíl capsaicinu. Chuť zralých plodů lze charakterizovat jako zpočátku suchou, s výrazným ovocným nádechem a s rychlým nástupem velmi ostré pálivosti. Chutí a ostrostí se tato paprička dá přirovnat k opravdovému zázraku. Pálivost je okolo 1 050 000 jednotek SHU. Papriky se využívají k vaření indických pokrmů, k nakládání či k sušení. Jejich výjimečná chuť dobře vynikne také v dezertech. Jsou vhodné k přípravě extrémně pálivých omáček.
BHUT JOLOKIA byla zapsána v roce 2007 do Guinnessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světě. Její prvenství sice již bylo překonáno, ale přesto je tato odrůda velice vyhledávána právě z důvodu její velké, ale relativně přijatelné pálivosti.
Značka: | Semo |